Glicerinas - Glycerol L

GLICERINAS 99,5%, 1L

Nauja prekė

5,00 €

- +

Įdėti į palyginimą

Populeriausia prekė

 
Apie prekę

Glicerinas. Dar kitaip vadinamas gliceroliu – tai bespalvis, bekvapis, klampus saldaus skonio netoksiškas organinis junginys. Įeina į visų lipidų sudėtį. Jo panaudojimas yra labai platus:

Maisto pramonėje naudojamas kaip drėgmę maisto produktuose sulaikanti medžiaga, tirpiklis, saldiklis. Taip pat naudojamas kaip užpildas ruošiant neriebų maistą (sausainiai ir kt.) bei tirštiklis likeriuose. Kaip maisto priedas žymimas E numeriu – E422.

Medicina, farmacija ir asmeninė priežiūra. Naudojamas kaip švelninimo, sutepimo ir drėkinimo preparatas. Naudojamas alergenų imunoterapijos metu, įeina į įvairių preparatų sudėtį –  sirupų nuo kosulio bei atsikosėjimą lengvinančių preparatų, dantų pastų, burnos skalavimo priemonių, odos priežiūros priemonių, skutimosi kremų, plaukų priežiūros priemonių, muilų, įvairių tepalų, plaukų želės. Naudojamas kaip preparatas suteikiantis ir išlaikantis tabletės formą. Pagrindinė medžiaga iš kurios gaminamas muilas jautriai odai.

Augaliniai ekstraktai. Gaminant tinktūras ekstrakcijos metodu, 10 % glicerolio tirpalas neleidžia etanolio ekstraktuose iš augalų nusėsti taninui. Naudojamas gaminant žolelių ekstraktus kaip bealkoholė tirpiklio alternatyva etanoliui. Iš alkoholiu pagrindu pagamintų ekstraktų gali būti pašalinamas alkoholis ir pakeistas gliceroliu, kad ilgesnį laiką būtų išlaikomos jų savybės.

Elektroninių cigarečių skystis. Glicerolis kartu su propilenglikoliu plačiai naudojami komponentai elektroninių cigarečių skysčių gamyboje. Glicerinas bei jo mišiniai su propilenglikoliu kaip pagrindinė bazė, kur lengva pridėti aromatų, nikotino priedo ir pan. Kitaip tariant tai e-cigarečių skystis. Elektroninė cigaretė iš principo yra kaip įprastas inhaliatorius, nes viduje esantis gicerinas ar jo mišinys yra išgarinamas kaitinimo elemento. Galime sutikti įvairių mišinių su gliceroliu arba kitaip dar glicerinu. Pradedant nuo gryno glicerino iki 50/50 su propilenglikoliu. Įvairūs mišiniai ruošiami siekiant išgauti reikiamą klampą e-cigaretėms. Priklausomai nuo kaitinimo elemento tipo (spiralė ar plokštelė) reikalinga skirtinga skysčio klampa. Jei kaitinimo elementas yra plokštelė, tai galima naudoti tirštą bazę (gryną gliceriną), jei kaitinimo elementas yra spiralė tada reikia skystesnio skysčio, kad spėtų atitekėti ir būtų išgarintas, todėl naudojami glicerino/propilenglikolio mišiniai arba grynas propilenglikolis. Kaip ir etilenglikolis bei propilenglikolis, glicerolis yra nejoninis kosmotropas (angl. „kosmotrope“), kuris formuoja stiprius vandenilinius ryšius su vandens molekulėmis. Šie ryšiai yra stipresni nei vandeniliai ryšiai tarp vandens molekulių. Būtent ši savybė trukdo ledo formavimuisi. Jei vandenyje glicerolio yra 70 %, skysčio stingimo temperatūra siekia –38 °C. Laboratorijoje glicerolis yra bendras tirpiklių komponentas fermentiniams reagentams, kurie laikomi žemesnėje nei 0 ° C temperatūroje, nes sumažina užšalimo temperatūrą. Taip pat naudojamas kaip apsauginis agentas nuo ledo kristalų organizmams (bakterijos, nematoidai, žinduolių embrionai), kurie yra patalpinti sušaldytuose tirpaluose.

Kaip žaliava kitų cheminių medžiagų gamybai. Glicerolis naudojamas nitroglicerino gamybai, kuris savo ruožtu naudojamas įvairių sprogstamųjų medžiagų gamybai, pavyzdžiui, dinamitui. Nitroglicerinas dažnai naudojamas anginos simptomams mažinti, naudojamas tablečių arba purškiamo aerozolio pavidalu. Oksiduojant glicerolį yra gaunama mezoksalio rūgštis.

Vibracijų slopinimas. Glicerolis naudojamas kaip slėgio matuoklių užpildas vibracijai mažinti. Išorinės vibracijos, iš kompresorių, variklių, siurblių ir kt., sukelia harmoningą vibraciją Bourdon slėgio matuokliuose, dėl kurių rodyklė, kuri rodo slėgio rodmenis, gali per daug judėti, ko pasakoje bus fiksuojami netikslūs rodmenys. Taip pat per didelis rodyklės judėjimas gali pažeisti vidinius elementus ar krumpliaračius, kas skatina susidėvėjimą.

Kino filmų/klubų industrija. Čia glicerolis naudojamas tada, kai filmuojami siužetai, kuriuose naudojamas vanduo, kad tuose vietose vanduo neišdžiūtų per greitai. Taip pat glicerolis naudojamas kartu su vandeniu (maždaug 1:99 proporcija), kad sukurti sklandžiai dūminę aplinką. Tirpalas yra išgarinamas ir į patalpą tiekiamas ventiliatoriumi.

Moksliniuose tyrimuose.Vykdomi tyrimai gauti naudingus produktus iš glicerolio gauto biodyzelio produkcijos metu:

  •        vandenilio dujų gamyba;
  •        glicerino acetato kaip potencialus kuro priedas naudojimas;
  •        konversija į propilenglikolį;
  •        konversija į akroleiną;
  •        konversija į etanolį;
  •        konversija į epichlorhidriną – žaliavą epoksidinėms dervoms.

 

*- Produktas atitinka maisto priedui E422 keliamus reikalavimus, bet nėra skirtas naudoti kaip maisto priedas.

 
Produkto dokumentacija
 
naudinga informacija

Glicerinas arba kitaip dar žinomas, kaip glicerolis yra natūralus produktas, gaunamas organizmui hidrolizuojant riebalus. Pramoniniu būdu, glicerinas gaunamas, kaip šalutinis produktas biodyzelino gamyboje esterifikuojant aliejus arba muilų gamyboje saponifikuojant riebalus. Šalutinio produkto grynumas svyruoja nuo 40% iki 88%. Grynumas priklauso nuo žaliavų kokybės, naudojamos gamybos technologijos, bei gamybinių prametrų. Gautas glicerolis dažniausiai yra rudos, rusvos spavos, bei turintis labai specifinį kvapą (1 pav.).


1 pav. Techninis glicerolis.

 

Šiame produkte gali būti įvairiausių priemaišų likusių iš po gamybos: vandens, mechaninių priemaišų, natrio hidroksido, metanolio, sieros rūgšties, muilų, didelis kiekis įvairių natrio bei kalio druskų, bei organinių medžiagų likučių. Visos šios priemaišos gliceroliui suteikia nemalonų, specifinį kvapą, prideda prieskonį, bei gali sukelti nepageidaujamą šalutinį poveikį: odos bėrimus, dėl pakeisto pH, apakimą dėl metanolio vartojimo, virškinimo sutrikimo, dėl muilų, jeigu naudojamas, kaip pašarų priedas galvijams. Techniniame glicerolyje esantis metilo alkoholis detoksikuojamas prieskrandžiuose, galvijų mitybai gali būti naudojamas įvairaus grynumo glicerolis. Metanolis gali būti žalingas, jei jo yra daug. Glicerolio su didesniu metanolio kiekiu nepatartina duoti mažiems veršeliams ir vienkamerį skrandį turintiems gyvūnams. Siekiant pašalinti šiuos nepageidaujamus šalutinius poveikius, glicerinas yra valomas, bei gryninamas.


2 pav. Farmacinis/maistinis glicerolis >99,5% grynumo.

 

Išgrynintas glicerinas (grynumas >99,5%.) (2pav.) daugiausia naudojamas medicinoje, farmacijos, maisto, kosmetikos bei parfumerijos pramonėje.

Maisto pramonėje* glicerinas yra naudojamas, kaip maisto ir pašarų priedas, bei žinomas, kaip E 422 maisto priedas. Glicerinas pasižymi higroskopiškom (vandenį surišančiom) savybėm, todėl maistui jis suteikia drėgmės pojūtį, neleidžia maistui išsausėti, todėl maistas tampa skanesnis. Be to, dėl šių savybių glicerinas naudojamas, kaip rišamoji medžiaga gaminant granules, bei siekiant surišti smulkias daleles, bei jas paskirstyti po visą mišinį.

Pašarų gamyboje jis gali būti naudojamas gaminant kombinuotuosius pašarus, premiksus, mineralinius priedus. Kombinuotųjų pašarų gamyboje glicerolis naudojamas granuliuojant, kaip rišamoji medžiaga. Jis pagerina tiek kombinuotųjų pašarų granulių patvarumą, tiek ir šio pašaro skonio savybes, kartų didina ir pašaro sunaudojimą.  Remiantis atliktų tyrimų duomenimis*, 1% glicerolio drėgnuose pašaruose, padidina pašarų suėdamumą, todėl 4% riebumo pieno primilžis padidėja iki 1kg

Glicerolis gali būti tiesiogiai naudojamas gyvūnų mityboje. Tai viena nuo seno žinomų priemonių, taikomų galvijų prieskrandžių ketozės prevencijai. Likus savaitei iki veršiavimosi, didelio produktyvumo melžiamos karvės pašarų sunaudoja apie 30 proc. mažiau. Naudojamų pašarų nebepakanka pirmųjų 5 laktacijos savaičių metu išaugusiam energijos poreikiui. Būtent šiuo metu tikslinga duoti įvairių gliukozės pirmtakų (propiono rūgšties kalcio druskos, propileno glikolio). Tyrimai rodo, kad glicerolis pasižymi stipresnėmis gliukogeninėmis savybėmis nei propileno glikolis. Patekęs į prieskrandžius glicerolis skaidomas į propiono ir sviesto rūgštis. Dėl šios priežasties prieskrandžiuose sumažėja acetatų ir propionatų santykis. Didesnė į prieskrandžius patekusio glicerolio dalis tiesiogiai absorbuojama per prieskrandžio epitelį ir kepenyse paverčiama gliukoze Glicerolis gali būti naudojamas galvijų pašarų mišiniuose kaip lengvai fermentuojamo krakmolo pakaitalas. Siekiant efektyviau panaudoti glicerolį, labai svarbu įvertinti pašarų davinyje esančio krakmolo kiekį, mat glicerolis energetine verte naudingesnis mažiau krakmolo turinčiuose daviniuose. Naudojant glicerolį tiesiogiai, nereikėtų naudoti gryno, o reikėtų skiesti 150-200ml su 1 L vandens.

Kosmetikos gamyboje glicerinas naudojamas kaip netoksiškas, saugus, natūralios kilmės priedas, kuris padeda išlaikyti natūralią odos drėgmę, apsaugo odą nuo drėgmės praradimo, drėkina ir maitina odą, tinka kūdikiams ir vaikams, prailgina produktų galiojimą laiką, tinka visiems odos tipams, padeda gydyti daugelį odos problemų - aknę, inkštirus, bakerines infecijas, sudirgimą, raudonumą, švelnus ir saugus naudojimui ant odos, padeda pašalinti odos nešvarumus, kurie tirpūs alkoholiuose, gerina kraujo apytaką odoje, gydo sausą odą, tinka alkūnių, kelių, delnų odai minštinti. Glicerinas dažniausiai gali būti naudojamas skaidrių muilų, lūpų balzamų, rankų kremų ir plaukų priežiūros priemonių gamyboje.

Muilo burbulų gamyboje glicerinas naudojamas, kaip plastifikatorius, t.y. leidžia muilo burbulams būti tąsesniems, lankstesniems, dėl to padidėja pučiami muilo burbulai.

*- Produktas atitinka maisto priedui E422 keliamus reikalavimus, bet nėra skirtas naudoti kaip maisto priedas.

30 kitos prekės toje pačioje kategorijoje:

Klientai, kurie pirko šią prekę taip pat pirko:

Palyginti 0

No products

To be determined Shipping
0,00 € Total

Prices are tax included

Check out